Kainuun Puhelinosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Timo Leppänen (pöydän päässä) ja Herman IT:n hallituksen jäsen viestintäneuvos Marja Karjalainen keskustelemassa Kaisanet Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Jani Moilasen (vas.) ja Kaisanet Oy:n entisen toimitusjohtajan Mikko Kurtin kanssa.

KPO-konserni

Kainuun Puhelinosuuskunta (KPO) on osa Finnet -ryhmää, jonka muodostavat 20 alueellista tieto- ja viestintäteknologia-alan (ICT) yhtiötä eri puolella Suomea. KPO-konserni toteuttaa ICT-kokonaispalveluja Kainuussa ja Ylä-Savossa sekä IT-palveluja ja turvallisuus- ja hoivatuotteita myös koko maan alueella.

KPO-konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Kaisanet Oy ja Herman IT Oy sekä konserniyhtiönä Kaisanet Oy:n tytäryhtiö Data-Enter Oy. Palveluliiketoiminnat on järjestetty tytäryhtiöihin ja emoyhtiö KPO tuottaa konsernin talous- ja hallintopalvelut. KPO-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 29,2 M€ ja konsernin palveluksessa oli 155 henkilöä. Toimipisteet sijaitsevat Kajaanissa ja Iisalmessa.

Kaisanet Oy on Kainuun, Ylä-Savon, Koillismaan ja Pohjois-Karjalan alueilla paikallisesti toimiva nykyaikainen Internet-palveluiden, tietoliikenteen- ja -tekniikan osaaja. Kaisanet Oy on jatkanut KPO:lta ja Iisalmen Puhelin Oy:ltä vuoden 2011 alussa siirtynyttä ICT-liiketoimintaa. Liiketoiminnan kasvua haetaan erityisesti nykyaikaisilla internet- ja verkkoratkaisuilla, IT -palveluilla sekä turva-alan tuotteilla. Toiminnan kulmakivenä on asiakkaiden tyytyväisyyden varmistaminen nykyaikaisilla ja tulevaisuuden tuotteilla, yhdistettynä läheltä tuotettuun asiakastukeen ja palveluun. Kaisanet Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli noin 20,3 M€ ja sillä oli palveluksessaan 89 henkilöä.

Herman IT Oy tarjoaa korkean käytettävyyden konesali- ja IT-palveluja sekä digitaalisten tuotteiden ja palveluiden ohjelmistokehityspalveluja. Peruspalvelujen ohella tarjotaan keskeytymätöntä teollisuussähköä ja ilma- ja vesijäähdytystä. IBM:n kanssa käynnistetty IBM Spektri -liiketoiminta on keskeisessä roolissa yhtiön liiketoiminnassa. Lisäksi Herman IT Oy tuottaa monipuolisesti erilaisia ICT -palveluita koko Suomen alueelle. Liiketoiminta-alueita ovat myös käyttöpalvelut, ohjelmistotuotanto ja sovelluspalvelut. Herman IT Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,8 M€ ja sillä oli palveluksessaan 35 henkilöä.

Data-Enter Oy on tieto-, viestintä- ja toimistoratkaisujen toteuttamiseen erikoistunut palvelu- ja laitetoimittaja. Yhtiö toimii alueellisesti Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla ja yhtiön toimipaikat ovat Varkaudessa, Kuopiossa ja Joensuussa. Data-Enter Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli 5,9 M€ ja palveluksessa tilikauden aikana oli keskimäärin 20 henkilöä.

Kainuun Puhelinosuuskunta (KPO)
Pohjolankatu 20 (PL 123), 87101 Kajaani
Asiakaspalvelu 0800 391 234

Kainuun Puhelinosuuskunta