Kainuun Puhelinosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Timo Leppänen (pöydän päässä)  ja hallituksen jäsen, viestintäneuvos Marja Karjalainen keskustelemassa Herman IT:n toimitusjohtaja Jani Moilasen (vas.) ja Kaisanetin toimitusjohtaja Mikko Kurtin kanssa.

KPO-konserni

Kainuun Puhelinosuuskunta (KPO) on osa Finnet -ryhmää, jonka muodostavat 23 alueellista tieto- ja viestintäteknologia-alan (ITC) yhtiötä eri puolella Suomea. Konserni toteuttaa asiakkaidemme tarvitsemat ICT-kokonaispalvelut Kainuussa ja Ylä-Savossa sekä IT-palveluja, turvallisuus- ja hoivatuotteita myös koko maan alueella. 

KPO-konserniin kuuluvat Kaisanet Oy ja Herman IT Oy. Palveluliiketoiminnat on järjestetty tytäryhtiöihin ja emoyhtiö KPO tuottaa konsernin talous- ja hallintopalvelut. KPO-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 21,8 M€ ja konsernin palveluksessa oli 131 henkilöä. Toimipisteet sijaitsevat Kajaanissa ja Iisalmessa.

Kaisanet Oy on Kainuun, Ylä-Savon, Koillismaan ja Pohjois-Karjalan alueilla paikallisesti toimiva nykyaikainen Internet-palveluiden, tietoliikenteen- ja -tekniikan osaaja. Kaisanet Oy on jatkanut KPO:lta ja Iisalmen Puhelin Oy:ltä vuoden 2011 alussa siirtynyttä ICT-liiketoimintaa. Liiketoiminnan kasvua haetaan erityisesti nykyaikaisilla internet- ja verkkoratkaisuilla, IT -palveluilla sekä turva-alan tuotteilla. Toiminnan kulmakivenä on asiakkaiden tyytyväisyyden varmistaminen nykyaikaisilla ja tulevaisuuden tuotteilla, yhdistettynä läheltä tuotettuun asiakastukeen ja palveluun. Kaisanet Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 19,8 M€ ja sillä oli palveluksessaan 89 henkilöä.

Herman IT Oy tarjoaa korkean käytettävyyden konesali- ja IT-palveluja sekä digitaalisten tuotteiden ja palveluiden ohjelmistokehityspalveluja. Peruspalvelujen ohella tarjotaan keskeytymätöntä teollisuussähköä ja ilma- ja vesijäähdytystä. IBM:n kanssa käynnistetty IBM Spektri -liiketoiminta on keskeisessä roolissa yhtiön liiketoiminnassa. Lisäksi Herman IT Oy tuottaa monipuolisesti erilaisia ICT -palveluita koko Suomen alueelle. Liiketoiminta-alueita ovat myös käyttöpalvelut, ohjelmistotuotanto ja sovelluspalvelut. Herman IT Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 2,5 M€ ja sillä oli palveluksessaan 32 henkilöä.

Kainuun Puhelinosuuskunta (KPO)
Pohjolankatu 20 (PL 123), 87101 Kajaani
Asiakaspalvelu 0800 391 234

Kainuun Puhelinosuuskunta