KPO - KAINUUN PUHELINOSUUSKUNTA
       

KPO -konserni

Kainuun Puhelinosuuskunta (KPO) on osa Finnet -ryhmää, jonka muodostavat 23 alueellista tieto- ja viestintäteknologia-alan (ITC) yhtiötä eri puolella Suomea. Konserni toteuttaa asiakkaidemme tarvitsemat ICT-kokonaispalvelut Kainuussa ja Ylä-Savossa sekä IT-palveluja, turvallisuus- ja hoivatuotteita myös koko maan alueella. 

KPO-konserniin kuuluvat Kaisanet Oy ja Herman Oy. Palveluliiketoiminnat on järjestetty tytäryhtiöihin ja emoyhtiö KPO tuottaa konsernin talous- ja hallintopalvelut. KPO-konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli noin 22,4 M€ ja konsernin palveluksessa oli 143 henkilöä. Toimipisteet sijaitsevat Kajaanissa ja Iisalmessa.

Kaisanet Oy on Kainuun, Ylä-Savon, Koillismaan ja Pohjois-Karjalan alueilla paikallisesti toimiva nykyaikainen Internet-palveluiden, tietoliikenteen- ja -tekniikan osaaja. Kaisanet Oy on jatkanut KPO:lta ja Iisalmen Puhelin Oy:ltä vuoden 2011 alussa siirtynyttä ICT-liiketoimintaa. Liiketoiminnan kasvua haetaan erityisesti nykyaikaisilla internet- ja verkkoratkaisuilla, IT -palveluilla sekä turva-alan tuotteilla. Toiminnan kulmakivenä on asiakkaiden tyytyväisyyden varmistaminen nykyaikaisilla ja tulevaisuuden tuotteilla, yhdistettynä läheltä tuotettuun asiakastukeen ja palveluun. Kaisanet Oy:n liikevaihto vuonna 2016 oli noin 19,9 M€ ja sillä oli palveluksessaan 93 henkilöä.

Herman IT Oy tarjoaa korkean käytettävyyden konesali- ja IT-palveluja sekä digitaalisten tuotteiden ja palveluiden ohjelmistokehityspalveluja. Peruspalvelujen ohella tarjotaan keskeytymätöntä teollisuussähköä ja ilma- ja vesijäähdytystä. IBM:n kanssa käynnistetty IBM Spektri -liiketoiminta on keskeisessä roolissa yhtiön liiketoiminnassa. Lisäksi Herman IT Oy tuottaa monipuolisesti erilaisia ICT -palveluita koko Suomen alueelle. Liiketoiminta-alueita ovat myös käyttöpalvelut, ohjelmistotuotanto ja sovelluspalvelut. Herman IT Oy:n liikevaihto vuonna 2016 oli noin 2,6 M€ ja sillä oli palveluksessaan 36 henkilöä.

Iscom Oy tuottaa etähallinta- ja valvontapalveluita julkisille ja yksityisille organisaatioille. Pääliiketoiminta-alueita ovat sosiaali- ja terveyssektorille tuotettu Mirella-etähoivapalvelu sekä teleoperaattoreille toimitetut laitetilojen etävalvonta- ja ohjauspalvelut. Iscom Oy:n liikevaihto vuonna 2015 oli noin 0,1 M€ ja sillä oli palveluksessaan 4 henkilöä.

Osuuskunnan 100 % omistama IsCom Oy sulautui sisaryhtiöönsä Herman IT Oy:öön 29.2.2016.


        

Tiedote osuuskunnan kokouksesta 11.5.2017

Jäsenetuohjelma osuuskunnan jäsenille

Kutsu Osuuskunnan varsinaiseen kokoukseen

EtusivuSivukarttaYhteydenototYhteystiedotKäyttöehdot